Overslaan en naar de inhoud gaan

6e leerjaar A

Céline Eloot

Leerkracht 6e leerjaar A

Welkom in de Tropicalklas!

Klaar voor… het laatste jaar van de lagere school!

De brug naar het secundair, het zetje naar ‘groot worden’, het duwtje naar de toekomst… 
Nu nog de grootste van de school, maar binnen een paar maanden terug ‘de kleintjes’.
De voorbereiding naar deze grote stap, proberen we in het zesde jaar zo goed mogelijk te doen! 

Hoe gaan we te werk?

Dit schooljaar bouwen we grotendeels voort op wat we in het vijfde leerjaar geleerd hebben. Op deze vele, nieuwe leerstof, wordt dit jaar stevig geoefend, herhaald, verdiept… 

Dit zodat de leerlingen alles, als ze onze school verlaten, goed beheersen. 

Vooral voor wiskunde en taal werken we op zelfstandigere basis, weliswaar na een kort instructiemoment. Op momenten dat iedereen aan het werk is, begeleidt de juf diegenen die een extra duwtje nodig hebben. Zo kan iedereen, op zijn tempo, doen wat moet. 

Frans is een nieuw vak voor de derde graad en dus is daarvoor nog meer begeleiding nodig. Vooral het aanbrengen van nieuwe vocabulaire, gebeurt klassikaal. Eens de Franse vocabulaire gekend is, kan er nog verder individueel of per twee gewerkt worden. We proberen de nadruk zoveel mogelijk op spreken te leggen. Heel vaak worden er Franse dialoogjes of rollenspellen gespeeld! 

Eén keer per week, vertelt een leerling van de klas ons het nieuws uit de wereld. Hiervoor is er telkens een week tijd om thuis voor te bereiden. Zo komt de hele klas de leukste/ interessantste/ … nieuwsberichten te weten en zijn we op de hoogte van de actualiteit. We verzamelen ook telkens per maand enkele -voor ons- boeiende artikels vanuit de kranten die de juf meebrengt naar de klas. 

Voor W.O. starten we elk thema door de leerlingen zelf te laten ontdekken, dit gebeurt in een WOUW-moment. Dit is altijd een heel actieve les waarin de leerlingen spelenderwijs kennis maken met het thema. Nadien leren we het thema beter kennen in verschillende lesjes. We laten ons inhoudelijk overspoelen door filmpjes, groepswerken, onderzoeken, enzovoort. Eens we bijna expert geworden zijn over de inhoud van ons thema, volgt natuurlijk ook een toepassing door middel van een toets, gevolgd door een WOUW-actie!

Onze muzische vakken brengen nog wat extra leven in de brouwerij! Actieve doe-lessen zijn gegarandeerd plezier.

En last but not least, om ons jaar volledig onvergetelijk te maken, gaan we jaarlijks met de derde graad op 5-daagse. 

Een supertoffe, boeiende, leerrijke én vermoeiende week!

Wij zijn er alvast klaar voor! Jullie ook?

Juf Céline

Gerelateerde links