Overslaan en naar de inhoud gaan

2e kleuterklas B

Stephanie Van Melkebeke

Leerkracht 2e kleuterklas B

Welkom in de Smurfenklas!

Ieder jaar beleven de smurfen nieuwe avonturen met de kinderen. Ze geven ons een rode draad doorheen het schooljaar. Zo heb je de knutselsmurf voor al onze werkjes. De brilsmurf duikt met ons in de boeken en smurffatje maakt zich mooi in de poppenhoek. 

Knugelsmurf, onze onhandige harry. Foutjes maken kan en mag in de klas en natuurlijk hebben we allemaal wel eens een slechte dag. Dan kunnen we eens mopperen als de beste zoals moppersmurf.

En…. kennen jullie onze klaspop al ? Haar naam is Loeloe. Een speelse 4 jarige meid die samen met jullie kapoen de klas verkent. Ze is een vriendje van de klas en helpt de stille kinderen zich goed voelen in de klas. Ze komt aan bod in verhalen, hoekenwerk, poppenspel, onthaal ( kalender/taakjes) enz.

Loeloe mag op weekend bij jullie kind. Daar kan ze avonturen bij jullie thuis beleven. Dit komt iedere maandag uitgebreid aan bod en kunnen ze samen hun belevenissen vertellen. 

Doorheen de week hebben we ook enkele vaste activiteiten. Zo komt schrijfdans regelmatig aan bod om de fijne motoriek te oefenen, poppenkast, bewegingsmomenten met Biba en Loeba, taalactiviteiten met onze vriendjes, yoga om te rust te komen en nog zoveel meer. 

Zich goed voelen, samen spelen, met plezier naar school komen is de motor van de klas, zo gaat leren vanzelf!

Smurfige groetjes, 

Juf Stephanie 

Gerelateerde links