Overslaan en naar de inhoud gaan

Verfraaiing van onze speelplaats: De kracht van vergroening en creativiteit

zaterdag 23 september 2023 - 13:56

De schooltuin: bewegen, ontdekken en aanzet tot vele spelvormen

Een natuurgerichte speelplek nodigt uit tot verschillende spelvormen

De speelplaats van onze school heeft recentelijk een opvallende transformatie ondergaan, dankzij de inspanningen van de werkgroep Vergroening. Met oog voor zowel natuur als plezier hebben zij nagedacht over manieren om onze speelplaats verder te vergroenen en aantrekkelijker te maken voor onze leerlingen.

In de schooltuin hebben de kinderen altijd graag gespeeld met natuurlijk materiaal, zoals houten schijven en boomstammen. Deze elementen brengen een vleugje natuurlijke magie naar het speelplezier van onze kinderen. Maar dat is nog niet alles. Tijdens de grote vakantie zijn er nog werken uitgevoerd. De saaie tegels die eens onze speelplaats domineerden, werden verwijderd om plaats te maken voor weelderige struiken en kleurrijke planten. Het resultaat is een groene oase waar kinderen niet alleen plezier beleven, maar ook leren over de schoonheid van de natuur.

 

Op de andere kleuterspeelplaatsen zijn eveneens aanpassingen doorgevoerd. Er zijn nieuwe zandbakken aangelegd, waar de kleintjes hun zandkasteeldromen kunnen waarmaken. Daarnaast zijn er nieuwe veertoestellen geïnstalleerd die zorgen voor eindeloos speelplezier en beweging. De kers op de taart is de open keuken, waar de kinderen hun culinaire creativiteit kunnen verkennen en samen heerlijke avonturen beleven.

 

Het enthousiasme onder onze leerlingen is overweldigend. Ze vinden de vernieuwde speelplaatsen niet alleen leuk, maar ze inspireren ook tot ongekende spelvreugde en creativiteit. Het geluid van lachende kinderen die zich laten meeslepen in hun fantasiewerelden vult nu de lucht, en dat is precies waarvoor we hadden gehoopt.

 

Met de verfraaiing van onze speelplaats hebben we niet alleen een mooie omgeving gecreëerd, maar ook een plek waar onze kinderen kunnen groeien, leren en vooral genieten. We zijn trots op de inzet van de werkgroep Vergroening en kijken uit naar alle toekomstige avonturen die onze vernieuwde speelplaats zal brengen. Samen bouwen we aan een groenere, speelsere en meer inspirerende toekomst voor onze kinderen.

Spelen in een groene omgeving! Spelen in een groene omgeving! Spelen in een groene omgeving! Spelen in een groene omgeving! Spelen in een groene omgeving! Spelen in een groene omgeving! Spelen in een groene omgeving! Spelen in een groene omgeving! Spelen in een groene omgeving! Spelen in een groene omgeving! Spelen in een groene omgeving!

Klik op een foto om te vergroten