Overslaan en naar de inhoud gaan

Leespret overal: thuis én op school!

dinsdag 17 oktober 2023 - 15:00

De magie van voorlezen: bouwen aan taal en leesvaardigheid bij kinderen

Thuis voorlezen: de sleutel tot succes en plezier!

 

"Niks is zo fijn als een mooi verhaaltje voor het slapengaan, toch? Bij ons op school lezen we graag voor. Dat brengt ons in een wereld vol avonturen en nieuwe dingen om te leren. Maar we willen dat niet alleen hier doen. Het is ook superbelangrijk dat ouders thuis elke dag voorlezen aan hun kinderen. Het maakt de band tussen ouders en kinderen sterker, en het helpt kinderen om beter te leren praten en te fantaseren. Dus laten we samen van lezen en voorlezen een leuke gewoonte maken, zowel op school als thuis. Zo kunnen alle kinderen genieten van mooie verhalen en andere tekstsoorten!"

Hieronder zie je een paar foto's genomen in de derde kleuterklas bij juf Ann. Haar levendige vertelstijl bracht het verhaal tot leven, waardoor de kleuters vol verwondering en betrokkenheid luisterden.

Omdat voorlezen belangrijk is! Omdat voorlezen belangrijk is! Omdat voorlezen belangrijk is! Omdat voorlezen belangrijk is! Omdat voorlezen belangrijk is! Omdat voorlezen belangrijk is! Omdat voorlezen belangrijk is!

Klik op een foto om te vergroten