Overslaan en naar de inhoud gaan

6e leerjaar B

Joke De Cock

Leerkracht 6e leerjaar B

Welkom in de Asterix en Obelixklas!

Het einde is in zicht!  

Na dit FANTASTISCHE – MEGACOOLE – VERRASSENDE – laatste schooljaar!

In het zesde leerjaar word je ‘klaargestoomd’ voor het middelbaar. Een mijlpaal in je leven, een hele grote stap vol veranderingen.

In het vijfde leerjaar leerde je heel goed plannen. Dat komt goed van pas, want nu is het aan jou! Afhankelijk van jouw hobby’s en naschoolse activiteiten zal je zelf moeten puzzelen hoe en wanneer je best je voorbereidingen treft voor kleine of grote toetsen.

Dit jaar is vooral een reis op zoek naar zelfkennis en zelfredzaamheid. Je leert jezelf inschatten en kennen. Initiatief nemen om extra uitleg te vragen wanneer je iets niet begrijpt. Je leert voor jezelf opkomen en anderen te helpen. Je leert je klasgenoten – met zijn of haar moeilijkheden – te appreciëren. Sociale vaardigheden en leren leren zitten hierin verwerkt.

Iedere maandag wordt de actualiteit van voorbije week kort besproken door een leerling. Er wordt een collage van artikels uit kranten en tijdschriften bijgehouden.

Op dinsdag is het FRUIT-dag. In het zesde leerjaar maken we onder de middagpauze fruitsalade of fruitbrochettes. Zo maken ze kennis met fruitsoorten die sommigen niet kennen of nog nooit eerder aten.

Verder zal je voor wiskunde, taal en wereldoriëntatie, na klassikale instructies, heel vaak zelfstandig werk en duo-werk maken. Voor wie er nood aan heeft, geeft de juf extra uitleg of begeleidt ze deze leerling.

Tijdens de Franse lessen ligt de focus op spreken en mondelinge interactie in vorm van een korte spreekoefening voor de klas, dialogen en zelfs rollenspelletjes. Alvorens hiertoe te komen leer je telkens eerst nieuwe vocabulaire aan en doorgronden we samen de regels van de Franse taal.

Muzo komt ook voldoende aan bod en soms met grotere projecten, zoals een spelvoormiddag met de derde kleuterklassen, een Halloween-spel voor het vijfde leerjaar, een fietstocht die je zelf moet uitstippelen... .

De grootste en langste muzische activiteit is onze superleuke, megawijze, coole en leerrijke vijfdaagse.

Ook de laatste schoolweek zit boordevol activiteiten zoals het springkasteel, frietjesdag, voetbaltornooi, overnachting op school én het megalekkere ontbijt samen met de ouders.

Ik kijk er naar uit! En jij?

Juf Joke

Gerelateerde links