Overslaan en naar de inhoud gaan

4e leerjaar B

Jo-Ann De Brabander

Leerkracht 4e leerjaar B

Welkom in de Geronimo Stiltonklas!

Welkom in 4B, de Stilton klas bij juf Jo-Ann!

In 4B vlieg je mee met de Stilton familie waardoor je heel wat nieuwe dingen leert.

Rekenen: Reken maar!

In de rekenlessen krijg je opnieuw te maken met getallen, bewerkingen, metend rekenen en meetkunde. Nu leer je wel rekenen met getallen tot 100 000! We verkennen samen de eigenschappen van meetkundige figuren en leren werken met allerlei meetinstrumenten. Breuken, kommagetallen, gewichten, inhoudsmaten, lengtematen, euro’s, klokjes, tabellen en grafieken maken onze rekenlessen steeds boeiend. Thuis kan je steeds nog wat extra oefenen via Bingel!

 

Taal en spelling: Verrekijker

De Stilton familie leert jullie ook taal! In de lessen taal komen volgende onderdelen aan bod: taalwijs, begrijpend lezen, technisch lezen, creatief schrijven, luisteren en spreken. Jullie kunnen in het vierde leerjaar tijdens vrije momenten zelf het lezen bevorderen door een boekje te nemen uit de Stilton-klasbib! Daar vind je niet alleen veel Stilton boeken, maar ook heel wat andere interessante boeken. Spelling hoort er dit schooljaar natuurlijk ook weer bij. Jullie leren heel wat nieuwe woorden kennen en schrijven! 

Wereldoriëntatie: Methode ‘WOUW’

In de WO-lessen maakt Geronimo het heel interessant met thema’s zoals ‘Tot uw dienst’, ‘Voel je wel in je vel’, ‘Terug in de tijd’,… Er komt dus heel veel aan bod waardoor we van alle WO-gebieden een beetje kunnen proeven in het vierde leerjaar!

We werken ook regelmatig aan het taalbeleid binnen onze school. Ons woordmonster eet woorden op uit onze W.O.-thema’s die hij niet begrijpt. Het is de bedoeling dat jullie hem helpen om de woorden te leren kennen.

Muzische vorming: Doorschuifsysteem

Geronimo Stilton is niet alleen een avonturier, hij houdt ook van muzische dingen! In het vierde leerjaar werken we met een doorschuifsysteem voor beweging, muziek, media en drama. Juf Frederica, juf Elke, meester Peter en ikzelf geven elk ons eigen vak. De knutsellessen krijgen jullie in onze eigen klas.

Franse taalinitiatie

De Stilton-figuurtjes willen jullie ook al een beetje helpen met het Frans. In het vierde leerjaar maken jullie al kennis met enkele Franse woordjes. Het is de bedoeling dat jullie op een fijne, speelse manier in contact komen met het Frans. Zo willen we jullie al wat voorbereiden voor het vijfde leerjaar!

Hoekenwerk + talenten

Hoekenwerk komt ook aan bod in het vierde leerjaar. Jullie spelen dan enkele leerrijke spelletjes! Jullie werken in het vierde leerjaar opnieuw met de talentenarchipel waarbij je enkele eilanden kan bezoeken. Ik wil graag jullie talent leren kennen en iedereen laten uitblinken waar hij/zij goed in is!

Verjaardagsfeestjes

De laatste vrijdag van elke maand is er een klein feestje in de klas! De jarigen van de maand mogen zelf een feestje organiseren. Ze brengen zelf mee wat ze willen of spreken af met de andere jarigen wie wat zal meebrengen.

Uitstapjes in het vierde leerjaar

Het vierde leerjaar maakt af en toe ook een leuke uitstap: een stadswandeling, sportdag, alles met de bal, een voorstelling gaan bekijken,… 

Dit klinkt toch allemaal heel fijn en interessant, niet? Op onze klasblog zie je ons aan het werk! 

Hopelijk zien we elkaar snel in het vierde leerjaar!

De Stilton familie en juf Jo-Ann 

Gerelateerde links