Overslaan en naar de inhoud gaan

2e leerjaar B

Peter Callebaut

Leerkracht 2e leerjaar B

Welkom in Meneer de Uilklas!

Nu we in het tweede leerjaar zitten zullen we heel wat nieuwe dingen leren.

Voor rekenen leren we tot 100 tellen. We maken zelfs plus- en minoefeningen tot 100. Waar we ook al een tijdje naar uitkijken zijn de maal– en de deeltafels. Vergeet je niet om elke dag de geleerde maaltafels thuis te oefenen? Pas wanneer we veel oefenen, zal het goed lukken.

We kennen de letters al van het alfabet. In het tweede leerjaar zullen we ook de hoofdletters leren. We maken ook kennis met enkele spellingsregels. Zo weten we op het einde van het schooljaar of een woord met au of ou wordt geschreven en of een woord eindigt op d of t. Ook maken we kennis met beren-, katten-, honden- en paardenwoorden. Dit is nu nog allemaal Chinees, maar de juf legt dit goed uit.

Ook lezen gaat al vlot, maar blijven oefenen is de boodschap! Het oefenen zal in de klas gebeuren, maar thuis kan je dit ook oefenen. Zo kunnen we samen leuke verhalen leren kennen.
Dit schooljaar zullen we niet alleen rekenen en taal oefenen. Tijdens wereldoriëntatielessen kom je allerlei dingen te weten over heel wat verschillende thema’s: gezonde voeding, de natuur, het milieu, de maanden en de seizoenen, dieren en afval. Niet te vergeten dat we voor de lessen verkeer soms op stap zullen gaan.

Daarnaast gaan we ook naar musea, toneelvoorstellingen… zo leren we telkens nieuwe dingen kennen.

Ook knutselen, zingen, dansen en zwemmen doen we gedurende het hele schooljaar. 

Volg onze activiteiten op de voet via de klasblog. 

Gerelateerde links