Overslaan en naar de inhoud gaan

2e leerjaar A

Nele Callebaut

Leerkracht 2e leerjaar A

Welkom in de Suske en Wiskeklas!

In het eerste leerjaar leerden we tellen tot 20 , maar nu gaan we veel verder tot 100. Tom Som en Mil Verschil helpen ons om de oefeningen met de juiste techniek op te lossen. En niet te vergeten: de deeltafels en de maaltafels van 1 tot en met 10 leren we in het tweede leerjaar.

Elke dag thuis oefenen met je kaartjes is dan ook de boodschap! En geloof ons maar: oefenen, oefenen en nog eens oefenen dan pas lukt het goed.

Wij kennen nu al de letters van het alfabet en woordjes en korte zinnen maken lukt al aardig, maar we moeten nog veel oefenen. Zo kunnen we leuke verhaaltjes maken. Een tekstje vlot kunnen lezen oefenen we ook elke week samen of in een kleine leesgroepjes en vraagjes over de inhoud van de tekst oplossen is toch niet zo gemakkelijk als het lijkt.

Is het nu een d of een t? Schrijf je auto nu met au of ou? Dat wordt goed opletten en oefenen zowel in de les als thuis! En niet alleen correct schrijven is belangrijk maar ook netjes en verzorgd schrijven is belangrijk. Zo leren we in dit leerjaar de hoofdletters schrijven.

Naast Nederlands en wiskunde doen we nog heel veel andere toffe dingen! Turnen, muziek, godsdienst of zedenleer, knutselen, voordragen, de tafels oefenen op de computer of een windmolentje maken in de les technologie.

In de Wereldoriëntatielessen hebben we het over de maanden en de seizoenen, dieren, afval voorkomen en recycleren, gevoelens, de natuur, gezondheid en niet te vergeten verkeer. We gaan ook vaak op stap om de wereld rondom ons beter te verkennen.

Kortom: hier valt heel wat te beleven! Hou dus zeker de klasblog in de gaten. 

Gerelateerde links