Overslaan en naar de inhoud gaan

2e kleuterklas A

Silke Schauwers

Leerkracht 2e kleuterklas A

Welkom in de Kikkerklas!

Samen met Kikker en zijn vriendjes ontdekken wij de grote wereld.

Kikker leert ons tekenen en hij kan heel hoog springen. Dat heeft Kikker buiten geleerd. Maar omdat wij niet elke dag op uitstap kunnen gaan 😉, brengt Kikker de natuur bij ons in de klas. En zo gaan wij elke dag op avontuur. 

Eend zorgt voor iedereen. Als Kikker het koud heeft, mag hij meteen haar sjaal hebben. En als hij pijn heeft, maakt ze warme soep voor hem. Samen met eend leren wij voor elkaar te zorgen.  

Rat kan heel goed timmeren, dus samen met Rat gaan wij op ontdekking met het bouwen en timmeren. 

Varkentje zorgt voor heel veel lekkers. Eerst appels plukken van de bomen naast haar huisje. Of aardbeien zoeken. En dan beslag maken… Ze is het liefst in haar keuken, bij het fornuis. En de vriendjes laten geen kruimeltje over! Dus smullen gaan wij zeker doen. Samen leren wij lekker koken en bakken.

Haas kan heel goed sporten, dus doen wij lekker mee. Wij hebben ook de hulp van juf Eva die met ons 2 keer per week gaat turnen. Samen doen wij elke week schrijfdans. Dit is werken aan de grove motoriek zodat de overgang naar fijne motoriek zo vlot mogelijk gaat.
                                                                        
Beertje is nieuw bij Kikker en zijn vriendjes. Hij moet nog alles leren, dus samen met de kleuters gaat hij op onderzoek in de klas. Samen leren ze zelfstandig worden tot ze het met veel zelfvertrouwen kunnen. En ja, fouten maken mag! 

In de klas hebben wij ook een klaspop “Loeloe”. Een speelse 4 jarige meid die samen met jullie kleuter in de hoeken speelt. Ze is een vriendje van de klas en helpt de stille kleuters zich goed te voelen in de klas.

Volg alles via onze klasblog.

Op naar een leuk schooljaar met alle vriendjes van de Kikkerklas!

Warme groetjes,

Juf Silke
 

Gerelateerde links