Overslaan en naar de inhoud gaan

1e kleuterklas B

Maïka Bastiaens

Leerkracht 1e kleuterklas B

Welkom in de Blauwe Annaklas!

Ik ben juf Maïka. Samen met de kleuters en Anna gaan wij dit schooljaar tal van leuke avonturen beleven!

Anna is de klaspop van onze klas. Ze is even oud als de kleuters en zorgt ervoor dat ze zich goed voelen in de klas. Samen met Anna gaan de kleuters heel wat nieuwe dingen leren op een speelse manier. Iedere vrijdag mag Anna bij een vriendje uit de klas gaan logeren. 

Iedere dag starten wij met het onthaal. We zingen een aantal liedjes en maken Anna wakker. We kijken welke vriendjes er in de klas aanwezig zijn en kiezen het kindje van de dag met onze 'schudderpot'. We leren welke dag het is, we kijken naar het weer en we bespreken wat we doorheen de dag allemaal gaan doen in de klas.

Doorheen de verschillende thema’s dit schooljaar gaan de kleuters heel wat experimenteren, bewegen, ontdekken, leren… samen met hun vriendinnetje Anna.

Iedere ochtend starten we met een nieuwe impressie. Dit kan een verhaal zijn (over onze klaspop Anna), een waarneming van materialen, een uitstap of een andere talige activiteit.

Natuurlijk zijn dit niet de enige dingen die wij doen in onze klas. We gaan ook knutselen, zingen, wiskundige spelletjes spelen, tik tak of poppenkast kijken, de hoekjes van de klas telkens opnieuw gaan verkennen. En zeker en vast niet te vergeten: we gaan ook turnen. We hebben twee vaste turnmomenten in de week met juf Eva, maar we gaan ook op regelmatige basis bewegingsspelletjes spelen met de juf!

Gerelateerde links