Overslaan en naar de inhoud gaan

3e leerjaar A

Frederica Van Landuyt

Leerkracht 3e leerjaar A

Welkom in de Diddlklas!

In het derde leerjaar leren we een heleboel nieuwe dingen.

Voor wiskunde leren we tellen tot 1 000, cijferen, breuken, wiskundige problemen oplossen (onze juffen noemen het wel eens vraagstukken, maar het zijn echte problemen), hoeken benoemen, met een geodriehoek werken, veelhoeken benoemen, blokkenbouwsels, de klok kunnen lezen tot op 1 minuut nauwkeurig, betalen met euro’s en veel meten: de temperatuur, de lengte, het gewicht, de inhoud.

Voor Nederlands maken we leuke luisteroefeningen, leren we fijne gedichten, kennen op het einde van het schooljaar al enkele woordsoorten, leren we nadenken over onze taal, leren we nadenken over onze leeslessen, oefenen we om beter te leren lezen in een Diddl- boekje en vertellen zelf over een gelezen bib- boek.

Voor Wereldoriëntatie werken we met een nieuwe methode “WOUW”.
De wouw is een roofvogel. Het beeld van een vogel is levendig: hij beweegt, is actief, vliegt de wereld mee rond en/of zit mee op de schouder van de kinderen. De vogel moet overzicht op het terrein houden, alert zijn, getuigt van veel kennis en kunde, durf en doorzetting.
Kortom, de wouw bezit de vaardigheden die we van de leerlingen verwachten en waarin we de leerlingen helpen groeien.

De veranderingen in de natuur volgen we op. En op dierendag hebben we steeds bezoek in ons klasje!
Maar het allerleukste zijn de vele uitstappen die we maken: naar Meldert waar we de boeren een bezoekje brengen, de stadswandeling en nog vele andere.

Tijdens de verkeerslessen kunnen we een fietsbrevet halen. Die behendigheidsoefeningen oefenen we in de fietsweek.

Maar ook het nieuws volgen we op de voet. Elke maandag spreken we over de nieuwsfeiten van de afgelopen week. We zijn dan ook allemaal trouwe fans van ‘Karrewiet’.

Bij muzische vorming werken we samen met het vierde leerjaar. We werken met een doorschuifsysteem. Juf Jo-Ann geeft drama, Juf Frederica bewegen, meester

Peter geeft media en juf Elke geeft muziek. Beeld geeft iedere leerkracht in zijn eigen klas.

Dagelijks staat onze computer aan. Zo kan elke leerling een keer aan een computer werken. Soms oefenen we iets wat we in de klas leerden, we maken bijvoorbeeld een verslag over een wandeling, leren op internet werken, een berichtje van de ene klas naar de andere te sturen.

Ook iPads worden ingeschakeld om de leerwinst te verhogen.

In de Diddl- klas staat de deur voor je open en staan je vriendjes al te wachten

Gerelateerde links