Overslaan en naar de inhoud gaan

3e kleuterklas C

Ann Schollaert

Leerkracht 3e kleuterklas C

Welkom in de Kaatje en Kamielklas!

We staan te springen om ons voor te stellen, lezen jullie even mee?

Kaatje en Kamiel zijn de allerbeste vriendjes in onze schuddebolleklas waar ze elke dag samen spelen. 
Met Viktor is het ook altijd dolle pret. Met zijn supersnelle raceraket reist hij de wereld rond en vindt hij de gekste dingen uit. Dit doet hij samen met de vriendjes uit onze klas.

En hoor je ‘Oh nee, een probleempje’, dan weten we dat we samen naar een oplossing moeten zoeken om elkaar te helpen.

Wie soms wel voor een probleempje durven zorgen zijn Frits en Frats. Ze halen regelmatig een grappige streek uit en dan is het zeker en vast lachen geblazen. En dan natuurlijk, niet te vergeten, alle kindjes die elke dag in onze klas dolle avonturen beleven.

We werken meestal 2 weken rond een thema. Dit geeft de kleuters de tijd om het thema te laten leven en beleven. Deze twee 2 hebben een vaste structuur, opgebouwd met activiteiten uit alle domeinen die in de kleuterklas aan bod moeten komen. Onze voormiddag bestaat uit taal, beweging en muziek. In de namiddag werken we vooral in kleine groep. Hier komt ook wiskunde en taal aan bod.

Elke week gaan we schrijfdansen. Dit is werken aan de grove motoriek zodat de overgang naar fijne motoriek zo vlot mogelijk gaat.

We gaan ook 2 keer turnen in de week. Turnen doen we met juf Eva.

Uiteraard is dit niet alles. Er zijn nog heel veel tussendoortjes zoals snoezelen en vooral veel plezier beleven. Volg dus zeker onze klasblog. 

Op naar een leuk schooljaar met alle vriendjes van de schuddebolleklas!  

Gerelateerde links