Overslaan en naar de inhoud gaan

2e leerjaar C

Sofie Borms

Leerkracht 2e leerjaar C Zorgondersteuner

Welkom in de Playmobilklas!

Welkom in het tweede leerjaar waar we rekenen tot 100! We weten dat iedereen daar enorm naar uit kijkt! We leren vlot optellen en aftrekken maar wat nieuw is, zijn de deel- en maaltafels van 1 tot en met 10. Gelukkig heeft iedereen van ons een doosje met alle maaltafels om thuis te oefenen.

In het eerste leerjaar leerden we alle letters, met letters maakten we woorden en met woorden maakten we zinnen. Dit blijven we natuurlijk ook in het tweede leerjaar oefenen!

Het is belangrijk om te snappen wat je leest en dat doen we vaak samen in de klas. Samen met de juf lukt het natuurlijk vlotter om moeilijke woorden en verhaaltjes te begrijpen.

Zo worden lezen en schrijven leuk! We leren ook de juiste schrijfwijze van moeilijkere woorden, woordjes met op het einde -d of -t, met au of ou…

En… iedereen kan op het eind van het tweede leerjaar de hoofdletters schrijven! Wat een prestatie!

Tijdens wereldoriëntatie hebben we het over de maanden en de seizoenen, dieren, afval voorkomen en recycleren, gevoelens, de natuur, gezondheid en verkeer. Soms trekken we er op uit om de wereld rondom ons beter te leren kennen.

We gaan natuurlijk ook zwemmen of turnen. We knutselen, we zingen, we volgen godsdienst of zedeleer… Zo blijft onze dag heel gevarieerd!

 

Gerelateerde links