Overslaan en naar de inhoud gaan

1e leerjaar B

Emma Bomon

Leerkracht 1e leerjaar B

Welkom in de monstertjesklas!

Welkom in de monstertjesklas bij juf Emma. Net zoals in de kleuterschool starten wij ook elke morgen in de kring. Daar vullen we onze kalender in, bespreken we het dagverloop en kunnen we elkaar de laatste nieuwtjes vertellen. Daarna zijn we helemaal klaar om erin te vliegen.

Taal

Onze vriendjes Hup & Aap leren ons lezen en schrijven. Oh ja en vergeet de letterdief niet! Hij verstopt nieuwe letters en woorden, maar gelukkig weten wij deze wel terug te vinden. Veel oefenen is natuurlijk super belangrijk. Dit doen wij niet alleen met onze werkboekjes, maar ook op tal van andere speelse en creatieve manieren: letterliedjes, leestikkertje, schrijfdans, hoekenwerk,… Tegen het einde van het schooljaar kunnen we al echte boeken lezen en schrijven we onze eigen verhaaltjes!

Rekenen

Samen met de Bolleboos leren we de cijfers tot en met 20. We leren de getallen schrijven, splitsen, optellen en aftrekken. In ons winkeltje leren we werken met euro’s en centen. We leren ook de klok lezen (het uur en het half uur) en gebruiken de grote lat van onze juf om te meten met 1 meter. Ook de kilogram en de liter leren we al spelend kennen. Om dit alles te leren, gebruiken we veel materiaal: rekenschijfjes, blokjes, parels, rekendoosjes, de splitsmachine en nog veel meer.

Wereldoriëntatie

Tijdens de WO-lessen vertrekken we regelmatig vanuit een boek. We leren over planten en dieren, verkeer, afval sorteren, van baby tot schoolkind en nog veel meer. We gaan ook soms op uitstap. Wisten jullie trouwens dat wij ook een techniektoren hebben waar tal van leuke experimenten inzitten?

Om de twee weken gaan we een uurtje zwemmen. Later op de week hebben we nog een uurtje turnen bij juf Eva. Ook knutselen, zingen, drama, beweging en media komen aan bod.

Je merkt het al, in 1B zullen we ons zeker niet vervelen. Wil je niets missen van onze avonturen? Neem dan zeker regelmatig een kijkje op onze klasblog!

Zijn jullie klaar om er samen een monsterlijk leuk schooljaar van te maken?

- Juf Emma

Gerelateerde links