Overslaan en naar de inhoud gaan

6e leerjaar B

Emma Bomon

Leerkracht 6e leerjaar B

Lizzy Moraleda-Barona

Leerkracht 6e leerjaar B

Welkom in de Harry Potterklas!

Welkom tovenaars op Zweinstein…
Ik bedoel… welkom in het 6e leerjaar! 

Jullie laatste jaar in de lagere school start hier.  Je bent nu bijna klaar om je vleugels open te slaan, bijna klaar voor het eerste middelbaar, klaar om de wereld te gaan ontdekken!

In het zesde leerjaar bouwen we verder op wat jullie al leerden in het vijfde leerjaar. 
Jullie kennen ondertussen al een aardig woordje Frans, maar dit oefenen we dit jaar nog verder in. We leren extra vocabulaire en ook de grammaire wordt wat moeilijker. Het inoefenen van de Franse taal doen we vooral klassikaal. We zullen ook vaak in duo’s werken om de geziene teksten en dialogen samen in te oefenen. 
We schenken natuurlijk ook nog veel aandacht aan onze Nederlandse taal. Binnen elke kijker van taal focussen we ons op een tekstsoort. Aan de hand van deze tekstsoorten komen alle onderdelen van taal aan bod: schrijven, taalbeschouwing, luisteren, spreken en lezen.
Wiskunde mogen we natuurlijk niet vergeten!
We gaan geen enkele uitdaging meer uit de weg! Moeilijke toepassingen, werken met de passer en de geodriehoek, … kennen voor ons geen geheimen meer. 
Tijdens de lessen wereldoriëntatie leren we onze wereld nog beter kennen. We gaan terug in de tijd en bekijken welke invloed dit heeft op onze huidige maatschappij. Daarnaast verdiepen we ons nog meer in de verschillende thema’s: natuur, ruimte, mens en maatschappij, techniek.
Leren leren en het plannen van toetsen en taken wordt nu nog belangrijker. We werken dit schooljaar vooral op zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Een planning maken is uiterst belangrijk. 
Naast het bezoeken van  tal van educatieve en interessante plekken maken we dit schooljaar ook gebruik van individuele Ipads in de klas. Via een beurtrol zetten we wekelijkse de actualiteit in de kijker.  Dit maakt het studeren en ontdekken van de wereld rondom ons nog plezanter en interessanter. 
Naast al dat studeren is er natuurlijk ook nog plaats voor de muzische ontwikkeling! In het zesde leerjaar houden we dit niet enkel binnen de klasmuren, we laten jullie kennismaken met verschillende invalshoeken. 
Afsluiten in het 6de leerjaar doen we in stijl.
Elk jaar gaan we, samen met de derde graad, op openluchtklassen. 

Nieuwsgierig naar wat er jou allemaal staat te wachten in deze mysterieuze klas? 

Ik ontdek het graag allemaal samen met jullie! 

Juf Lizzy 
 

Gerelateerde links