Overslaan en naar de inhoud gaan

4e leerjaar A

Lynn De Wolf

Leerkracht 4e leerjaar A

Welkom in de Cactusklas bij juf Lynn!

In 4A word je geprikkeld om nieuwe dingen te leren en jezelf uit te dagen. 

Rekenen: Reken maar! 

In de rekenlessen krijg je opnieuw te maken met getallen, bewerkingen, metend rekenen en meetkunde. Nu leer je wel rekenen met getallen tot 100 000! We verkennen samen de eigenschappen van meetkundige figuren en leren werken met allerlei meetinstrumenten. Breuken, kommagetallen, gewichten, inhoudsmaten, lengtematen, euro’s, klokjes, tabellen en grafieken maken onze rekenlessen steeds boeiend. Thuis kan je steeds nog wat extra oefenen via Bingel! 

Taal en spelling: Verrekijker 

In de cactusklas  krijgen jullie ook taallessen! In de lessen taal komen volgende onderdelen aan bod: taalwijs, begrijpend lezen, technisch lezen, creatief schrijven, luisteren en spreken. Jullie kunnen in het vierde leerjaar tijdens vrije momenten zelf het lezen bevorderen door een boekje te nemen uit de cactus-bib! Daar vind je niet alleen veel leesboeken, maar ook heel wat andere interessante boeken. Spelling hoort er dit schooljaar natuurlijk ook weer bij. Jullie leren heel wat nieuwe regels en woorden kennen en schrijven! Thuis kan je ook nog extra oefenen op Kabas. 

Wereldoriëntatie: Methode ‘WOUW’ 

In de WO-lessen maken we kennis met thema’s zoals ‘Tot uw dienst’, ‘Voel je wel in je vel’, ‘Terug in de tijd’,… Er komt dus heel veel aan bod waardoor we van alle WO-gebieden een beetje kunnen proeven in het vierde leerjaar! 

We werken ook regelmatig aan het taalbeleid binnen onze school. Ons woordmonster eet woorden op uit onze W.O.-thema’s die hij niet begrijpt. Het is de bedoeling dat jullie hem helpen om de woorden te leren kennen. 

Muzische vorming:  

Ook in het vierde leerjaar komen beeld, drama, muziek, beweging en media aan bod. Beeld komt net iets meer aan bod maar ook de andere onderdelen worden zeker niet vergeten. 

Franse taalinitiatie 

In het vierde leerjaar maken jullie al kennis met enkele Franse woordjes. Het is de bedoeling dat jullie op een fijne, speelse manier in contact komen met het Frans. Zo willen we jullie al wat voorbereiden voor het vijfde leerjaar! 

Hoekenwerk + talenten 

Hoekenwerk komt ook aan bod in het vierde leerjaar. Jullie spelen dan enkele leerrijke spelletjes! Ik wil zo graag jullie talent leren kennen en iedereen laten uitblinken waar hij/zij goed in is! 

Verjaardagsfeestjes 

De laatste vrijdag van elke maand is er een klein feestje in de klas! De jarigen van de maand mogen zelf een feestje organiseren. Ze brengen zelf mee wat ze willen of spreken af met de andere jarigen wie wat zal meebrengen. 

Uitstapjes in het vierde leerjaar 

Het vierde leerjaar maakt af en toe ook een leuke uitstap: een stadswandeling, sportdag, alles met de bal, een voorstelling gaan bekijken,…  

Dit klinkt toch allemaal heel fijn en interessant, niet? Op onze klasblog zie je ons aan het werk!  

Hopelijk zien we elkaar snel in het vierde leerjaar! 

juf Lynn  

 

Gerelateerde links